GTI-VR6

Old Library

The information here is no longer maintained.

Please go to our NEW LIBRARY where we have imported this page and added more.

[GTI-VR6 Library] [GTI-VR6 Mailing List]     

Problem: VR6 rough start-up idle

Table of Contents
Re: red plugs wires , and rough idle on startup collinsk@pacbell (Kevin Collins) Fri, 21 Nov 97 05:46:46 GMT
Re: red plugs wires , and rough idle on startup "Gary (Fab)" <jgkfung@intergate.bc.ca> Thu, 20 Nov 1997 22:57:37 -0800
[gti-vr6] coil pack symptoms DestroVR6@aol Tue, 14 Dec 1999 11:05:01 EST



From gti-vr6-owner@dev.tivoli Thu Nov 20 23:53 CST 1997
From: collinsk@pacbell (Kevin Collins)
To: jgkfung@intergate.bc.ca, gti-vr6@dev.tivoli (post)
Subject: Re: red plugs wires , and rough idle on startup
Date: Fri, 21 Nov 97 05:46:46 GMT
 
On 11/20/97 9:07PM, in message &lt;&#51;475172C.12C7&#64;intergate.bc.ca&gt;, "Gary (Fab)"
&lt;&#106;gkfung&#64;intergate.bc.ca&gt; wrote:

> my car is a 97 vr6, but I have the old black plug wires. would the
> dealer change it for free if I ask them that I want the red ones on
> other 97's? I also have cold start problems, rough idle at cold starts,
> would it be the spark plugs or the wires that causes that?

You could try but I think it might be a major hassle.. unless they can track the problem
down to the wires.  Your starting problems could be ECU-related, as others with late
'97's have experienced here.  What's your born-on date?  (Check driver's side door
jamb).  Mine's very early, 8/96, and did not have the start-up problems (also has red
wires..).  Also I have heard that the red wires aren't necessarily any great upgrade from
the black ones anyways.  Might be time for some aftermarket wires..

--
Kevin Collins
&#99;ollinsk&#64;pacbell<img src=/i/dn.gif border=0 width=35 height=15>
'97 GTI VR6

--
For info on: how to subscribe & unsubscribe, the list's mailing errors,
    list archive, etc.  see:   http://www.panix.com/~aqn/gti_vr6_list/









From gti-vr6-owner@dev.tivoli Fri Nov 21 01:03 CST 1997
From: "Gary (Fab)" <jgkfung@intergate.bc.ca>
To: Kevin Collins <collinsk@pacbell>
Subject: Re: red plugs wires , and rough idle on startup
Date: Thu, 20 Nov 1997 22:57:37 -0800
Cc: post <gti-vr6@dev.tivoli>
Organization: V dubs O Van.
 
hey Kev,

      mine has the same born-on-date as yours , 96/8. I don't think it's
the ECU problems since the dealer replaced a chip in my ECU already, and
the problem still remains. btw, those idiots kept my car for 3 weeks
and still couldn't figure out how to solve the rough idle problem... i
guess I am almost hopeless now :-(

anyone with any idea of what else might be causing this problem? ( pls
speak up if u know of something, coz I am gonna print this out to the
dealer if this is gonna help )
Gary
--
For info on: how to subscribe & unsubscribe, the list's mailing errors,
    list archive, etc.  see:   http://www.panix.com/~aqn/gti_vr6_list/











From DestroVR6@aol Tue Dec 14 11:05:01 EST 1999
From: DestroVR6@aol
To: gti-vr6@dev.tivoli
Subject: [gti-vr6] coil pack symptoms
Date: Tue, 14 Dec 1999 11:05:01 EST
 
Is a difference in the smoothness of start-up (seems like it takes longer to
actually start) and a rough idle symptoms of a bad coil pack??   I had my
engine replaced at 12,000 due to hydrolock.  I now have 68,000 and ever since
the replacement I have had a rough idle and it has always taken longer to
start-up.  I took it to the dealer many times and they could never find the
problem......

I have also had a misfire and rough idle until the engine was fully warmed up
in wet weather which has since been fixed since I replaced a spark plug wire
which had a cut in it.  I continue to have the rough idle and "un-smooth"
start-up.  Any suggestions would be great.  Please respond privately as well.


TIA,
Glen
'98 GTI-VR6







©1995-2015 gti-vr6.net -- All Rights Reservered