GTI-VR6

Old Library

The information here is no longer maintained.

Please go to our NEW LIBRARY where we have imported this page and added more.

[GTI-VR6 Library] [GTI-VR6 Mailing List]     

Problem: Problem with TT chip

From gti-vr6-owner@dev.tivoli Tue Dec 1 16:40 CST 1998
From: TheWolf699@aol
To: pfellingham@rgi, gti-vr6@dev.tivoli
Subject: [gti-vr6] Re: Re: TT Chip Problem...PLEASE HELP ME!!
Date: Tue, 1 Dec 1998 17:12:13 EST
 
I hate to have to continue this, but I called Collin at TT yesterday and he
said that I should probably take the chip out and send it back to him even
though they've NEVER had a problem with this chip before.  My only noticable
problem with the chip, aside from the check engine light on, is that the car
feels a little rough when I start it up on a cold start.  I drove it for 4.5
hours straight on Sunday from Connecticut to Maine and didn't notice any
engine problems aside from a little vibration at high speeds coming from the
snow tires.  The problem is that
I don't want to pay to have to get it taken out ($40-$60!!) and, call me a
moron, but I can't seem to figure out how to do it myself even with the
directions that TT sent with the chip.  Should I just not be worried about the
chip at all, or is there some URL I could visit with EXPLICIT instructions on
how to remove/install eprom chips?  When I remove the plactic cowl and I see 2
nuts to remove the metal cover from the car body and what is the 68 pin
connector?  I consider myself pretty technically ept, but I am simply not
familiar with computer control units.  Thanks in advance to anyone who may
respond!

jason



By the way Jason, when you start the car with a new chip, and any cold
start, let the car run through its idle speed calibration (about 30 seconds)
before touching the throttle, or the check engine light may come on.

Peter

At 01:45 PM 11/26/98 EST, you wrote:
>Hi there guys...I got your addresses from a post a long time ago on
techtonics
>eprom chips...I recently purchased a techtonics OBDII eprom for my '96 gti-
vr6
>and had it installed yesterday.  It performed fine for the shop when they did
>their road test with it and then was fine when I drove it home yesterday, but
>then as I was driving it last night the "check engine" light suddenly went on
>and now I am super afraid to drive it another inch!!!  Have either of you had
>problems with the chip screwing up your car?  Have you ever heard of anyone
>else ever having problems with their TT chip before?  I'm kind of in a bind
>because I need to drive back up to college on sunday and with thanksgiving
and
>all, nothing is open.  Can you please give you any advice?  I would sincerely
>appreciate it.  Thanks in advance and happy thanksgiving!
>
>jason roswig
>'96 black gti-vr6
>
--
For info on: how to subscribe & unsubscribe, the list's tech/how-to
    library, etc.  see:   http://www.panix.com/~aqn/GTI_VR6/gti_vr6_list/



©1995-2015 gti-vr6.net -- All Rights Reservered